Любов и музика в операта за 14 февруари

Варна Лайф

08-02-2013, 09:40

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Нелко Коларов и Орлин Горанов в тандем за празника

Варненската опера ще отбележи Деня на влюбените Свети Валентин с „Една любовна вечер в операта”, съобщиха от там.В залата ще звучат най-красивите любовни мелодии в изпълнение на Орлин Горанов. Началото преди 6 години постави Камелия Тодорова, последваха я Мария Илиева, два пъти Орлин Павлов, Васил Петров .
Любимият на много поколения поп певец, Орлин Горанов се насочи към оперната музика и през 1990 година завърши Музикалната академия със специалност оперно пеене. Неведнъж е пял е в спектакли и концерти на Варненската опера. Звезда и на поп сцената, и в операта, Орлин Горанов е уникално явление в българската музика. Спомняме си го също в ролята на президента в нашумелия филм „Мисия Лондон”. Неговите концертни изяви винаги са високо емоционални преживявания, обгърнати от любовта на публиката.

На сцената на варненската опера в Деня на влюбените Орлин Горанов, ще се срещне с дългогодишния си приятел, популярния пианист и композитор Нелко Коларов. Повече от 25 години продължава творческото сътрудничество между двамата. Ще бъдат изпълнени песни , писани от Нелко специално за Орлин. „Една любовна вечер в операта”, е с начало 19.00 ч. на 14 февруари. Аранжиментите са дело на Нелко, който освен на рояла, ще се изяви и като диригент на Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна. Нелко Коларов е голямото варненско име в популярната музика. Още от времето на легендарната група „Импулс” той създава няколко от иконите на поп музиката ни, като ,,Есенни птици’’, ,,Сън’’ и ,,Ако ти си отидеш за миг’’. През 80-те години събира петгодишен опит като диригент във Варненската филхармония. От 1998 г. започва творческото му партньорство с композитора и китариста Николо Коцев за звукозаписа на рок-операта ,,Нострадамус’’.

За ВИП гости са запазени определен брой места с цена на билетите по 50 лв., включваща запазено място на Първи балкон, диск на Орлин Горанов и чаша вино с музикантите след концерта. Подготвен е и специален промоционален ПАКЕТ ЗА ВЛЮБЕНИ с обща цена за двама от 60 лв. Преференцията включва 2 ВИП места на Първи балкон, компактдиск на Орлин Горанов с автограф и по чаша вино в компанията на Орлин и Нелко.