Полицейско куче спаси дядо паднал в дере

Животът

04-02-2013, 10:43

Снимка:

Impact press group,архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

89- годишният мъж тръгнал за лозето, сега е в “Реанимация” с хипотермия

Сигналът, че възрастен мъж e в неизвестност от събота по обед, е подаден вчера в Четвърто РУП. Автопатрул отишъл на посоченото място в местност "Фичоза", където ги посрещнал зетят. Обяснил, че тъст му на 2 февруари тръгнал от Варна за лозето си и тъй като не се прибрал, тръгнали до го търсят. Вилата обаче била заключена и ставало ясно, че там никой не е ходил. При огледа на района на пътека, в близост до вилата, намерили едната обувка и шапката на възрастния мъж, както и торбичката с храна, която носел. На място е извикан полицай със служебно куче, което хванало следа и след около 10 минути намерило възрастния мъж. Той бил паднал в стръмно дере, с дълбочина около 7 м., бил контактен, но не можел да се движи. 
 Веднага на място са извикани екипи от пожарната и "Спешна помощ". Спасителите се спуснали в дерето, оказали първа помощ на възрастния мъж и с помощта на въжета го изкарали на пътеката, където бил поет от лекарския екип и веднага е транспортиран в болница. 
 От болницата съобщават, че към момента пенсионерът е в "Реанимация" с диагноза "хипотермия", в сравнително добро общо състояние.