Медицинският университет вдига два нови корпуса с благословията на премиера

Животът

04-02-2013, 10:33

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Проектът включва надграждане и модернизация на съществуващата сграда и изграждане на две нови тела

Премиерът Бойко Борисов каза "да" на развитието и модернизацията на Медицински Университет - Варна. Проектът бе представен на министър-председателя от ректора на университета проф. Красимир Иванов и получи подкрепа от кмета Кирил Йорданов и от областния управител Коста Базитов, които ще съдействат на академичната общност за неговата реализация. 

Проектът включва надграждане и модернизация на съществуващата сграда и изграждане на две нови тела. Бъдещият академичен комплекс включва Аула максима с над 500 места, четири нови аудитории с над 250 места, електронна библиотека, модерни лаборатории и кабинети. В крак с модерните тенденции, налагани от водещите университети, с които се равнява и Варненският медицински, специално място се отделя за социална дейност и спорт на студентите. Достъп до комплекса ще осигуряват надземни и подземни паркинги.

Във варненския Медицински университет, който има половинвековна история, се обучават повече от 4500 студенти, специализанти и докторанти в областа на хуманната и дентална медицина, фармацията, здравните грижи и здравния мениджмънт. Студенти от над 34 страни са предпочели да се дипломират във Варна.

СНИМКИ от проекта