Започва ремонт на неврологията в Окръжна

През февруари правителството ще отпусне 250 000 лева, за да спре разрухата в отделението

"Ако Силвестър Сталоун знаеше в какво състояние е неврологичното отделение на болница "Света Анна", нямаше да ходи да плаши прилепите в Деветашката пещера". С това експресивно сравнение депутатът от ГЕРБ Красимир Петров съобщи новината, че през февруари правителството ще отпусне 250 000 лева за основен ремонт на неврологичното отделение в бившата Окръжна болница, което е в отчайващо състояние. 

От изявлението на д-р Петров, който е хирург в същата болница, стана ясно, че той е ядосан от някои предизборни изяви на местни БСП активисти.
Преди седмица червени общински съветници дариха 1500 лева за апаратура в АГ-отделението на болницата. „Трябва генерално да преразгледаме какво се случва в здравеопазването, защото средствата за техника и за ремонти не достигат, и не достигат непрекъснато. След шест месеца, когато нещата в държавата се променят, един от важните въпроси, който ще поставим, е как Окръжна болница може да стане това, което трябва да бъде за варненци. Трябва ново съграждане и това ще е нашата цел“, заяви тогава лидерът на градската организация на БСП Борислав Гуцанов.

При бюджетен излишък 4 млрд. лева тройната коалиция успя за 4 години да похарчи за МБАЛ "Св. Анна" 2,505 млн. лева, контрира днес Красимир Петров.
Досега правителството на ГЕРБ е наляло в болницата 1,85 млн. лева за медицинска апаратура и ремонти. Предстои закупуването на Ядрено-магнитен резонанс, какъвто в болницата няма. За целта правителството ще отпусне 1 млн. лева. Заедно с парите за неврологията общо след февруари ГЕРБ ще са заделили за варненската болница 3.1 млн. лева. "При това в условията на криза", обобщи д-р Петров.