Бойко води министри на неделна разходка из Варна

Мисия Варна

02-02-2013, 15:01

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Премиерът ще пререже няколко ленти във Варна и региона

Премиерът Бойко Борисов, заедно с министрите на регионалното развитие, здравеопазването и спорта ще обиколи Варна и региона в неделя на 3-ти февруари.

След Търговище и Разград министър-председателят идва и във Варна. Визитата му ще премине по програмата от миналата седмица, когато лошото време осуети пътуването до морето. В 10.30 Борисов ще открие обновеното отделение по "Гастроентерология" в МБАЛ "Света Анна". Там ще присъства и здравният министър Десислава Атансова, която преди това ще разговаря с лекарите в очакване на премиера.

До 2012 година отделението е било част от клиника "Вътрешни болести", но увеличаващият се брой болни с гастроентерологична патология наложи създаването на самостоятелна структура, припомнят от пресцентъра на Министерски съвет. Заради преструктурирането е извършен ремонт на третия етаж в ІІІ Корпус на обща стойност 86 000 лв. Закупена е медицинска апаратура на стойност 240 000 лв. Разходите за ремонтни дейности и закупуване на апаратурата са изцяло със средства на лечебното заведение. 

Във Варна премиерът ще пререже лентата и на реновиран Гимнастически комплекс. Оборудването с уреди на залата за спортна гимнастика възлиза на 200 000 лв., отпуснати от Министерството на физическото възпитание и спорта. Цялостното обновяване на залата и прилежащите площи е извършено от "Варна" АД и Община Варна.

 

След обед заедно със строителния министър Лиляна Павлова, Бойко ще среже лентата на новия път Дуранкулак – Каварна - ЛОТ 21, който е построен по Програма "Транзитни пътища" V. Дължината на отсечката е 46.8 км, а стойността му - 17,4 млн. лв.

 

В Шабла премиерът и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открият комбинирана спортна площадка за баскетбол, бадминтон и тенис на корт. Министерството отпуска 134 224 лв. за проекта на спортен клуб "Кария".