Петър заклал Женя надрусан, лелята-поръчител биела наред

Делото продължава в момента с разпит на свидетелите

Петър се е надрусал два пъти преди да убие Женя. Цената за поръчковото убийство от 2000 лв.  определил сам. Гаджето му - 16-годишната Даниела, която е дъщеря на поръчителката Светла, е знаела за готвеното убийство и кога ще бъде извършено. Това стана ясно от обвинителния акт - дълъг 30 страници. Той беше прочетен в съдебната зала на днешното заседание по делото за зверското убийство на Женя Тодорова в дома й на ул. "Лоза". Петър Ангелов беше доведен рано сутринта в съдебната зала. Въпреки бруталното убийство, той явно не страда от липса на апетит и е видимо напълнял, видяха камерите и фотообективите на журналистите. 

Лелята на жертвата - Светла Тодорова често е заявявала пред дъщеря си, че ако Женя бъде премахната смъртта й ще убие от скръб родителите й и фамилната къща да остане за нея. Подсъдимата поръчала на Даниела да поразпита сред приятелите си кой може да извърши престъплението. Веднъж когато 21-годишния Петър Ангелов бил на гости в дома им, Светла му предложила да убие племенницата й. На разговора е стана свидетел и дъщеря й.

Ден преди убийството Светла предала на Петър сумата, за която са се уговорили, и отишла на родителска среща. След като се прибрала вкъщи, дъщеря й излязла с приятеля си и й направило впечатление, че той разполага с голяма сума пари. Това било необичайно, тъй като бил безработен и го издържали баба му и майка му. Заедно със свои приятели Даниела и Петър си купили "пико" и изсмъркали наркотика. Междувременно подсъдимият дал на момичето найлонова торбичка, в която имало стар анцуг, кухненски нож и шапка, каквито се поставят под предпазните моторни каски. 

Двамата се разделили след полунощ на 27 септември. След това Петър пак си купил наркотик и латексови ръкавици от денонощна аптека. После отишъл до дома на свой приятел от където тръгнал за къщата на ул."Лоза". По пътя се преоблякъл. Даниела предварително оставила входната врата открехната, защото така е била инструктирана. Петър влязъл в стаяна на Женя, от което тя се събудила. Тогава започнала борба между двамата. 

Петър е нанесъл общо 77 порезни и прободни рани на момичето с ножа си. След като го счупил в тялото, започнал да мушка с химикали от бюрото на Женя. При намирането на нейното тяло от шията е стърчала една от писалките. Според съдебните експертизи смъртта е настъпила за продължителен период от време. Пълзейки, жертвата се опитвала да излезе от стаята и да повика за помощ, но силите й не стигнали. 

След убийството Петър се върнал в апартамента на приятеля си и поискал чисти дрехи. Тези, с които бил по време престъплението, излязъл да ги изгори. По обяд подсъдимият се върнал в къщата на "Лоза", където беше задържан от полицията.

Убиецът на Женя беше описан от гаджето си Даниела като "добър, неагресивен и безработен". Питана за фаталната нощ Даниела отговори, че не си спомняла. Бяха обаче прочетени показанията й дадени в присъствието на съдия, в който Даниела твърди, че е знаела за планираното убийство. По време на касапницата 16-годишното момиче е било на втория етаж. Чуло шумове, но не слязло да види какво става за да не се обърка Петър и да убие нея, вместо Женя. 

"Светла е конфликтен човек. Често биеше  родителите си, докато бяха живи. На някои от побоите съм ставала свидетел. При един от тях през 1997 г., когато бях бременна, се намесих и получих от Светла удари в корема, а носът ми беше разбит. След това направих спонтанен аборт, а лекарите ми забраниха да имам повече деца", така беше описана лелята-поръчителка от майката на убитото момиче Ренета Тодорова

Бащата Венцислав също разказа за случай, в който бременната му сестра е нанесла побой на майка им. Месеци преди убийството той и жена му пък били ударени от Петър в един от  скандалите със Светла заради къщата на ул."Лоза.

Светла, която е обвинената за поръчителка на убийството на племенницата си, се е издържала от социални помощи, които получавала като самотна майка на три деца. Мъжът й Даниел, с когото живеела на семейни начала, се криел при родителите си в случай на проверка от социалните служби.

Съдебното заседание продължава с разпити на останалите свидетели. Очаква се до края на деня да бъдат изслушани и пледоарите, а в понеделник да се четат присъдите.