Протест на родителите: Национална детеградация VS управленска деградация

Животът

01-02-2013, 13:35

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На 9 февруари от 11 часа пред сградите на общините в десетки градовете от страната и в София от паметника пред Народното събрание ще започнат митинг шествия.

Инициативен комитет "За повече грижи за децата в България" организира чрез Фейсбук национален протест с мотото "Национална детеградация VS управленска деградация".
"В продължение на три месеца, управляващите разиграваха майките с къси пасове от институция до институция с единствената цел, да не направят промени в републиканския бюджет, да размият проблема и да ни доведат до още по-голямо отчаяние и липса на доверие в българската администрация. Е, отчаянието наистина е голямо, а недоверието вече изчерпа всички резерви, но ние продължаваме и няма да се откажем. Само за първите три седмици на новата година, станахме свидетели, на две семейни самоубийства, на поредица от лъжливи обещания и на безграничния егоизъм на министър председателя. За това ние казваме СТИГА и каним всички които искат да раждат и отглеждат децата си тук в България да се присъединят към нас", споделят организаторите. Те канят и всички, които са против идеята за съкращаване срока на платеното майчинство.