Леля-убийца застава пред съда

Тръгва делото за умъртвената със 77 удара с нож Женя

Варненският окръжен съд дава утре ход на делото за убийството на 21-годишната Женя Тодорова. Обвиняеми за жестоката смърт на момичето са 21-годишният Петър, който е физическият извършител на убийството, и 38-годишната Светла - леля на Женя, която поръчала и помагала за престъплението. Двамата са в ареста от 29 септември миналата година. 

По делото са призовани 12 свидетели и 11 вещи лица, изготвили различните експертизи в хода на предварителното производство.
Близо 30 страници е обвинителният акт, който описва последователно събитията и фактите, довели до трагичния 27 септември 2012 година, когато Женя е умъртвена по изключително жесток и мъчителен начин. Според обвинителния акт, зверството е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с което делели къща, завещана им от родителите.
Според показания на свидетели, племенницата й я дразнела "дори с това, че живее". Подсъдимата Тодорова се надявала, че след като Женя "изчезне", ще умрат родителите й, и "всичко ще остане за мен". Светла умело манипулирала приятеля на дъщеря си Петър, който бил наркозависим и безпаричен. Убийството било "спазарено" за 2000 лева, а след като дал съгласие да го извърши, Петър поискал и получил капаро от 500 лв. В обвинителния акт са описани всички действия на двамата подсъдими, включително и указанията, които Светла е дала на Петър при подготовката му за убийството на Женя. След като разбрала, че "поръчката" е изпълнена, Тодорова изтеглила и останалите 1500 лева, обещани за убийството на Женя. 
Драматичните събития в първите часове на 27 септември са тежки за възприемане, коментират от съда. С извънмерна жестокост Петър е пробождал момичето и дори след като ножът се счупил, той продължил да нанася удари и да я пробожда в нанесените рани с химикали. Часове след трагичната гибел на Женя, експерти преброили 77 рани по лицето, шията, тила, гърдите, гърба и ръцете на младата жена. Именно те са предизвикали кръвоизливната анемия, довела до смъртта на момичето.
Ден след трагедията Петър и Светла са задържани, като от самото начало младият мъж е признал всички факти и обстоятелства, довели до зверското престъпление. Засега и двамата подсъдими имат служебни защитници.