Печатар на фалшиви пари ще търка наровете в ареста

Крими

31-01-2013, 12:36

Снимка:

© Impact Press Group

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разкриха домашна печатница за фалшиви пари

37-годишният добричлия, който живее във Варна е привлечен като обвиняем за притежание на фалшивите парични знаци

Добричлия, притежавал фалшиви банкноти по 10 и 20 лева остава в ареста. Иван Ив., задържан преди ден с 39 фалшиви банкноти по 10 лв и 2 банкноти по 20 лв, от днес ще търпи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Това определи Варненският окръжен съд. 

37-годишният добричлия, който живее във Варна е привлечен като обвиняем за притежание на фалшивите парични знаци, намерени при личния му обиск. 

Според наблюдаващия прокурор има вероятност откритите в дома му цветен принтер, холограмно тиксо, технически средства и консумативи за изготвяне на фалшиви парични знаци да доведат до промяна на квалификацията на повдигнатото обвинение.

За да определи най-тежката процесуална мярка за принуда, днес съдът се съобрази и с предходните 2 осъждания на обвиняемия. Последната му условна присъда на Добричкия окръжен съд (година и половина затвор, отложен с 3 години и половина изпитателен срок) е за изготвяне на фалшиви парични знаци. Дори Иван все още е в изпитателния срок на тази присъда, което води съда до извода, че ако е на свобода той може да извърши друго престъпление.