Забраняват паркирането зад Окръжния съд?

Мисия Варна

30-01-2013, 15:54

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Снегорините изринали 1/3 от легналите полицаи, връщат ги с пари от застраховка

Дали ще бъде забранено паркирането  по ул. „Шопен, ще стане ясно до месец, когато общинската комисия по безопасност на уличното движение ще вземе окончателно решение, стана ясно  днес на редовното заседание на комисията. 

Предстоят разговори с шефката на съда Ванухи Аракелян, дали от съдебната инстанция са готови да осигурят 10 платени паркоместа на паркинга зад съда. Предложение уличката да стане двупосочна, като паралелно с това се забрани паркирането по нея, е внесено от Окръжния съд с мотив, че се затруднява придвижването на коли със спецрежим на движение. Че двупосочното движение няма да се случи, бяха категорични от комисията.

Предложението на граждани да се разреши левият завой от бул. „Ген. Колев” към ул. „Драва Чех” не бе прието. Възможно е улица „Драва Чех” да се разшири, но ако се намерят стабилни доводи за ползата от това, каза зам.-кметът Богдан Караденчев.

За следващото си заседание от комисията оставиха вземането на решение за организацията по бул. „Първи май” в квартал „Аспарухово” и подходите към плажа. Спор предизвикаха местата за влизане и излизане от парка по посока на плажа.

65  от общо 211-те легнали полицаи са били буквално изринати от снегопочистващите фирми  на 19 и 20 декември, когато Варна бе затрупана от снега. Парите за тях обаче ще бъдат възстановени от застрахователните фирми. Средствата ще бъдат използвани за изграждане на ограничителите от новия стандарт, който влиза в сила от лятото. Фирмите няма да бъдат глобявани за щетите, бе категоричен зам.-кметът Богдан Караденчев, напротив те са се справили добре в усложнената ситуация и не са допуснали спиране на автобусите от градския транспорт. След 24 юли всички ограничители ще бъдат подменени с нови, чиито стандарти са определени в наредба на МВР и МРРБ. Новите „легнали полицаи” ще бъдат по-малко на брой, но ще струват няколко пъти по-скъпо – между 4 и 5 хил. лв.

Пилотно ще бъде изградена т.нар. пасарелка на пресечката на ул. “Св. Ирина” с бул. “Васил Левски”, която ще струва 500 000 лв. Тя ще бъде съоръжена с асансьор за хора с увреждания.