Марешки: Готов съм да спася Спартак (Вн)

Ако взема "соколите", още първата година ще бъдат в първата половина на "А" група, зарече се бизнесменът

Като варненец и заклет фен на местния Спартак, фармацевтичният бос Веселин Марешки е готов да поеме закъсалия отбор. Футболистите обявиха, че спират да тренират, защото клубът е фалирал.

"Няма проблем да поема и" соколите", но законът не позволява да съм собственик на два отбора", каза пред „Стандарт" Марешки, който през есента купи закъсалия Локо (Пловдив). "Ако взема Спартак (Варна), още първата година ще бъде в първата половина на "А" група, зарече се бизнесменът.

Той припомни, че искал първо да вземе точно любимия тим, но се оказало невъзможно. Според Марешки е срамно Варна да не може да издържа "соколите". Краят на клуба бил заложен, целта е източването му, категоричен е той.

"И през ум не ми минава да се откажа от Локо. Годишната издръжка на "смърфовете" е 4 млн. лева. Мястото на Локо е доста по-напред. С такъв бюджет реално ще бъдем в първата петица", подчерта Марешки.

Средната заплата на "Лаута" е 3000-4000 лева. "Но като бонуси мисля, че никой не дава толкова високи. За един мач играчите могат да вземат по още една заплата, а за добро класиране в края на шампионата - 10-15 хиляди. Имаме борчове за осигуровки, хотели, към фирми, постоянно ги погасяваме и ще ги изплатим", завърши босът на Локо (Пд).