Видими белези на лошо здравословно състояние

Животът

29-01-2013, 06:23

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Бръчките предупреждават за наличие на остеопороза.

На колко от вас се е случвало да се разминете със случайна жена и да се загледате с известна завист в кожата или младежката й фигура? Външният вид на всяка една от нас е уникален. Вярно, влияят му различни фактори, един от които е младостта, но тя невинаги гарантира приятните форми, меката кожа и здравата коса, пише Az-jenata.
И все пак е особено важно с напредването на възрастта да се наблюдаваме. Така бихме могли да забележим промените в собствения си организъм и да вземем съответните мерки. А тялото ни от своя страна е достатъчно добронамерено, че да ни предупреждава за настъпващи промени.
Нека вземем например бръчките – всички знаем, че те са нещо неизбежно. Интересен факт обаче е, че те предупреждават за наличие на остеопороза. Оказва се, че има връзка между количеството бръчки на лицето и плътността на костите, особено при жени в период на менопауза. Тютюнопушенето също увеличава бръчките на лицето, особено около устните. Същото въздействие има прекаленото излагане на слънце.

Обърнете внимание дали краката ви се подуват. Ако е така, това е знак че задържате течности и имате проблеми с кръвообращението. Причината може да е наднормено тегло или сърдечна недостатъчност.
В един момент е възможно ноктите на ръцете и на краката ви да станат чупливи, порести, или да се белят на слоеве. Това е индикатор за липса на пълноценно хранене: недостиг на витамини, минерали или пък кожна болест.
Засиленият косопад може да бъде знак за стресово състояние, вторични ефекти от медикаменти или хормонални промени. При някои жени отслабването и загубата на коса може да означават нарушена функция на щитовидната жлеза.
Ако косата ви е прекалено суха, това означава че не ви достигат мастни киселини и трябва да консумирате повече зехтин, орехи и семена.
В случай, че кожата на тялото ви е твърде суха, добавете в диетата си повече храни, богати на витамини A, C и D и избягвайте бани с много топла вода.