5% отстъпка за данъци, внесени до 11 февруари

Парите

28-01-2013, 15:38

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Дарения смъкват данъците ни, в 7 пощенски станции във Варна можем да подадем годишна декларация

С до 50% може да се намали данъчната основа с дарение в полза на Фондa за асистирана репродукция или Фондa за лечение на деца. Друго данъчно облекчение, което могат да ползват гражданите е за дарение за културата, тоест за създаване, съхранение и популяризиране на произведения на културата. С парите, платени за култура може да се намали с до 15 %  данъчната основа, съобщиха от НАП. 

До 5 на сто от всички доходи на физическите лица се намаляват с дарения в полза на здравни или лечебни заведения; на домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, на детски ясли, детски градини, училища, висши училища или академии.

Според закона общият размер на данъчните облекчения за дарения не може да е повече от 65% от годишната данъчната основа. Всички данъчни облекчения се ползват с подаване на данъчна декларация за доходите до 30 април 2013 г. Повече информация за ползването на облекченията можете да получите на телефон 0700 18 700 на цената на един разговор от цялата страна.

7 пощенски станции във Варна издават входящ номер при подаване на годишната декларация, съобщават от Данъчното във Варна. 1007 варненци са посетили офиса на териториалната дирекция за да декларират доходите си за 2012 година. Други 127 физически лица от града са предпочели да подадат годишните си декларации по електронен път, а 2-ма са изпратили формулярите по пощата с обратна разписка.

От НАП Варна уведомяват физическите лица, които трябва да декларират доходите си за изминалата година, че могат да направят това и чрез "Български пощи" – в плик с обратна разписка или на място в пощенски клон, в който ще получат и входящ номер.

Формулярите за облагане на доходите на физическите лица се подават до 30 април  2013 г., като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен също до 30 април  2013 г.

5% отстъпка  от данъка получават онези физически лица, които подадат декларацията си за доходите и внесат дължимия данък до 11 февруари 2013 г., тъй като 10 февруари е неделя. Същата отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и са внесли дължимия данък в срок до 30 април 2013 г. 

Пощенските станции, които издават входящи номера при подаване на годишните декларации са:

Варна Център – на бул. „Съборни“ № 42

Варна 3 – в кв. „Аспарухово“ , ул. „Народни будители“

Варна 5 – в кв. „Чайка“

Варна 9 – на бул. „Владислав Варненчик“  бл.24

Варна 10 – в кв. „Левски“, ул. „Дружба“ № 4

Варна 20 – в кв. „Младост“, бл.119

Варна 23 – в кв. „Владислав Варненчик“, ул. „Св. Св. Константин и Елена“

За град Провадия:

Пощенски клон на ул. „3-ти март“ № 19

За град Дългопол:

Пощенски клон на ул. „Георги Димитров“ № 122