Във Варна до урните отидоха малко под 19%

Прокуратурата ще се произнася за кмета на Синдел

Изборният ден във Варна и областта приключи. Всички секции са затворили. Във Варна избирателната активност е 18,78%. Общо за цялата област е с 18,68 на сто. Най-активни в областта са били в Аврен с 28,69%. Най-малко гласували има в Долни Чифлик - 13,44%. 

Общо 77 398 души са гласували в област Варна по предварително преброяване. Възможно е цифрата малко да се увеличи или намалее, уточни говорителят на РИК-Варна Кристиян Богоев. За град Варна пусналите своя глас са 57 024. 

В малките населени места около Варна най-масово са гласували в Казашко - 33,32%. Най-слаба избирателна активност отчитат в Каменар. Там са гласували точно 100  души или 6,11% от имащите право на глас. 

Общо 9 жалби и сигнали са получи в РИК-Варна, съобщи още Богоев. Като цяло всички от тях са неоснователни, с изключение на тази, за кмета на Синдел. За него прокуратурата се е самосезирала и тя ще се произнася по случая. Имало жалба заради неоткриваема секция. Тя била на улица "2-ра" в Евксиноград, за която Общинския съвет гласува ново име. Секцията е била позиционирана в заведение, но защото е ново името на улицата не фигурира нито на карта, нито в Google Maps.

Възрастен  член на избирателна комисия пък е припаднал днес по време на изборния ден. След обаждане на тел. 112 е пристигнала Бърза помощ, която свестила дядото, роден през 1932 година. Той вместо да се прибере у дома обаче решил да остане в секционната комисия и да си свърши работата. , роден през 1932 г.

След като мъжът бил вдигнат на крака , вместо да  и останал за да свръши работа