По малко от 2% гласуват във Варненско

Мисия Варна

27-01-2013, 11:03

Снимка:

© Impact Press Group

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Два сигнала за агитация са постъпили в РИК

По-малко от два процента е избирателната активност във Варненска област към 9:30 часа, съобщиха от РИК. Правото си на глас в деня на национален референдум са упражнили 6 934 жители на областта.

Най-много са гласувалите във Варна – 3 801 души или 1,26%, а най-малко – в Бяла, където до урните са отишли само 68 души. В Девня по списък има 7 000 души с право на глас. От тях са глассували само 400.

В РИК непрекъснато постъпват сигнали за трудности при гласуването, свързани с лошото време. Непочистените улици в градовете и пътища в областта изключително затрудняват гласуването, призна говорителят на комисията Кристиян Богоев. Той обаче подчерта, че този проблем трябва да бъде решен от общините и РИК няма отношение по него.

Два сигнала за агитации са постъпили до сега в комисията. Единият за това, че представител на инициативен комитет е агитирал пред секция в Провадия. Когато представители на РИК обаче са отишли до секцията, се оказало, че пред нея няма никого. Другият сигнал е за агитация пред три секции за гласуване в район “Владислав Варненчик”. В момента този сигнал се проверява. 386 са разкритите секции във Варна, а хората с право на глас – 301 000. В цялата област секциите са 622, а гласоподавателите – 412 000.