България отпадна от битката за Евро 2014 след 1:5 от Гърция

Спорт

26-01-2013, 21:41

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

СНИМКИ: "Елините" взимат единствената квота за следващата квалификация

Българския национален отбор по футзал отпадна от битката за класиране на Евро 2014. В решителен мач в Благоевград, "лъвовете" отстъпиха на Гърция с 1:5.

Така "елините" взеха единствената квота за следващата квалификация, която е в Сърбия. 
Двубоят в препълнената зала в Благоевград започна добре за нашите, но Ангел Тодоров пропусна да отбележи след невероятен пропуск на празна врата. Гърците успяха да се възползват и малко по-късно след далечен удар поведоха в резултата. Краят на полувремето дойде при 0:1, а българите излязоха пределно мотивирани през втората част.

Това даде резултат и играчът на Левски София - Запад Дилян Койчев изравни. В този момент, вместо да се възползваме от психологическия импулс, допуснахме второ попадение. Грешка на Ангел Тодоров, който е длъжник с представянето си през целия турнир, бе наказана за 1:2. Това подейства стимулиращо на гърците, които вкараха още 3 безответни гола. Не помогна и фактът, че в края на мача България игра с пети полеви играч.
Припомняме, че в останалите два мача от квалификациите, тимът ни завърши 0:0 с Армения и победи Уелс с 2:1. По-рано днес Армения победи Уелс с 4:2 в мач без значение от нашата група.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖ ТУК!