Пътят Дългопол - Провадия затворен за камиони

Новините

26-01-2013, 13:13

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Актуална пътна обстановка за Варна и региона

Пътищата във Варненско са мокри и на места заснежени. В някои райони продължава да вали сняг, а в други силният вятър образува снегонавявания.

12:40 По пътя Варна - Старо Оряхово има около 3-сантиметрова снежна настилка. Пътят към Бургас е мокър, но шосето е изчистено от снега до асфалт. Айтоският проход също е заснежен, но при шофиране с по-ниска скорост е безопасно. Карайте бавно и с повишено внимание.

Към момента продължава да вали сняг, а вятърът образува снегонавявания.

13:08 След Старо Оряхово посока Бургас пътят е заснежен, но в отсечката между Рудник и Горица се движат два снегорина, които услилено чистят снега, въпреки това върху асфалта има снежна покривка около 5 см.

Вечатление прави, че двете машини на варненскиата фирма "Пътища и мостове" се движат в странна последователност. Първият снегорин има цистерна и, освен че маха снега ръси луга върху пътя. На метри след него обаче движи втора машина, която загребва следващия слой сняг, този върху който току що е поръсена лугата, и го струпва в канавката.

Все още не е почистено след село Горица и шосето край Бяла и Обзор е покрито с около 5 см сняг, валежът продължава. 

Областният управител Коста Базиртов съобщи, че пътят Дългопол - Провадия е затворен за тежкотоварни автомобили. Тук при последния снеговалеж в края на декември бедстваха множество автомобили, тъй като имаше големи снегонавявания.

13:22 

Малко преди разклона за Иракли румънски тир закъса на прохода Обзор - Слънчев бряг и за кратко задръсти движението. След около 10 минути шофьорът на камиона, който видимо е с летни гуми успя да освободи едната лента и в момента колите преминават по нея. Тирът обаче продължава да бъде в насрещното движение и да създава опасност за движещите се коли. Проходът се чисти непрекъснато от снегорини. Движението е нормално при зимни условия, по асфалта има сняг, който е обилно поръсен с пясък.