Сух режим от полунощ в събота

Мисия Варна

25-01-2013, 16:52

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Заповедтта на кмета влиза в сила от 00:00 до 20:00 часа на 27 януари, компромис ще се прави само за сватби и тържества

Сух режим настъпва от полунощ в събота срещу неделя. Забранява се продажбата на спиртни напитки в магазини и заведения, заради предстоящия референдум в неделя. Ветото е от 00:00 часа на 27 януари и продължава до 20:00 часа на същия на ден. Компромис ще се прави само за сватби и тържества. 

Ако всички търговци във Варна спазят кметската заповед, то няма да може да си купите алкохол от магазина, нито да ви го сервират в барчето. Провеждането на масови мероприятия, при които съществуват предпоставки за нарушаване на обществения ред или безопасността на движението в изборния ден също са забранени, разпореди кметът Кирил Йорданов.

Практика във Варна досега е показала обаче, че алкохол в ден на избори все пак може да се купува. По-малките магазини подават бутилките в непрозрачни торби. В кафенетата пък наливат алкохола в чаши за кафе или смесен с безалкохолна напитка.

Единство големите вериги магазини спазват стрктно кметската забрана. Щандовете за алкохол се завиват и достъпът до тях е ограничен. Ако някои клиент все пак усоее да си измъкне някоя бутилка от барикадираните щандове, то на касата го връщат.