Сериен грабител на дамски чанти остава в ареста

Крими

25-01-2013, 12:22

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Закопчаха сериен крадец, тарашил чанти на Колхозния пазар

Рецидивистът беше задържан във вторник часове след поредния грабеж на ул. "Ген. Гурко"

Дарин Миндизов, разследван за поредното посегателство над жена и грабеж на дамската й чанта, ще търпи най-тежката мярка "задържане под стража". Той беше задържан във вторник часове след поредния грабеж на ул. "Ген.Гурко". Нападнал жена и след няколко удара, нанесени с крак сломил съпротивата й. Ограбил дамската й чанта и вещите, които били в нея - мобилни телефони, дебитни карти, 55 лева и други предмети. Пострадалата подала сигнал за грабежа. Скоро след това патрул на Първо РПУ задържали Миндизов и открили част от ограбеното в него. 

Миндизов се разследва за други 2 грабежа, извършени в началото на годината, както и за опит за грабеж. Въпреки пълните самопризнания и съдействието, което мъжът оказал на органите на реда, той ще търпи мярката си в ареста и заради многобройните си осъждания. 8 пъти наркозависимият Миндизов е осъждан за тежки престъпления, като 6 от изтърпените присъди са за грабеж. Съдът прецени, че има опасност ако е на свобода обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие от наказателно преследване. 

Ако обжалва днешното определение на съда, Дарин Миндизов ще се яви пред Варненския апелативен съд на 5 февруари от 10 часа, информират от пресслужбата на Варненския окръжен съд.