2 години условно и 3000 лева обезщетение за хулиганско кроше

Крими

24-01-2013, 15:06

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Свадата станала в мол, заради забавен асансьор

Хулиган, счупил челюстта на младеж в един от варненските молове, беше осъден днес. 40-годишният бияч получи от варненския Районен съд във Варна 2 години лишаване от свобода, отложени с 4 години изпитателен срок. 

На 20 септември 2011 година в един от варненските молове младеж задържал известно време вратата на асансьор, за да изчака приятеля си да се качи заедно с него. В кабината по това време се намирали подсъдимият и още един пътник. След секунди двамата приятели вече били вътре и 24-годишният младеж посегнал да натисне бутона за качване до желания етаж. Тогава подсъдимият Гечев, недоволен от забавянето, му нанесъл внезапен силен удар в челюстта.
В резултат на нанесения по хулигански подбуди удар, пострадалият получил счупване на долната челюст, обусловило трайно затруднение във функциите на дъвченето и говоренето за период от около два месеца, пише в обвинителния акт.
Районният съд уважи внесения за съвместно разглеждане в наказателния процес граждански иск и осъди К. Гечев да заплати на пострадалия сумата от 3000 лв. за причинените му неимуществени вреди плюс лихвите, държавната такса върху уважения граждански иск и адвокатския хонорар.