Рецидивист отива в затвора след меле с нож на крайбрежната

Крими

22-01-2013, 17:32

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Пострадалият се прибирал от дискотека, когато при разминаване на стълбите непознатият го наръгал

4 години и 11 месеца затвор, при строг режим даде Варненският райнен съд на 31-годишен мъж заради причинена средна телесна повреда и унищожаване на чужда движима вещ.

На 29 август миналата година на стълбите, свързващи крайбрежната алея с Морската градина подсъдимият Ж. Желев, без да е предизвикан, нанесъл порезни рани с нож в корема на 30-годишен мъж.

Пострадалият се прибирал от дискотека заедно със свой приятел и две момичета, когато при разминаване на стълбите непознатият за него мъж започнал да го бута по рамото и да се държи агресивното. Внезапно му нанесъл удари с нож в областта на корема. Непосредствено след нанасянето на прободните рани,  подсъдимият попречил на другия младеж от компанията да позвъни по мобилния си телефон, като изтръгнал апарата от ръцете му и го строшил на земята. Деянията, извършени от Желев са след употреба на алкохол и при условията на опасен рецидив.

В резултат на прободно-порезни удари пострадалият е получил две средни телесни повреди, изразяващи се в проникващи наранявания и срязвания в коремната кухина. Желев е многократно осъждан, като е търпял и ефективно наказание в затвор.

За всяко от деянията – причиняване на средна телесна повреда и унищожаване на чужда движима вещ-мобилен телефон на стойност 279 лв., на подсъдимия бяха наложени отделни наказания като съдът определи той да търпи най-тежкото от тях. Така, съгласно постигнато в съдебна зала споразумение, на 31-годишният мъж бе наложено наказание от 4 години и 11 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим в условията на затвор. Съдебният акт е окончателен.