Разплитат историята с изчезналите 4000 евро от фонд на ЕС

Крими

18-01-2013, 16:20

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

43-годишен мъж от Сандански е подсъдим в задочно производство пред Районния съд във Варна по наказателно дело за присвояване на средства от фонд на Европейския съюз.

Съгласно внесения обвинителен акт П. Илиев през 2004 г., като пълномощник на изпълнителния директор на "Специализирана болница за рехабилитация – Варна" АД, присвоил чужди пари, поверени му да ги управлява.
 Средствата от фонд на ЕС са били отпускани на траншове по договор за осъществяване на проект за създаване на трудова заетост за хора с намалена работоспособност в сектор "Водолечение" в Морската градина. Подсъдимият Илиев трябвало да закупи различни необходими съоръжения като душ кабини, тангенторни вани и др., след което да отчете изразходваните средствата по направлението. В изготвените и представени финансови отчети за направени разходи, подсъдимият е включил и сума от 4000 евро за покупка на сауна, за която сума не са представени никакви разходо-оправдателни документи.
В предходните две съдебни заседания ход на делото не бе даден, поради нередовното призоваване на подсъдимия и неявяването на неговия защитник. 43-год. П. Илиев бе обявен за общодържавно издирване за установяване на настоящото му местонахождение.
Поредното заседание по наказателното дело е насрочено за 21 януари от 9 часа, за разглеждане по общия ред, с разпит на над 35 свидетели и вещи лица.