Спират погребенията, няма места

Животът

18-01-2013, 13:06

Снимка:

Impactpressgroup,архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Има само едно каре за около 120 гробници, но теренът се нуждае от подготовка за оформяне като гробищен квартал

Временно да бъдат преустановени погребенията в Централен гробищен парк - Варна, като се прави изключение само за починалите, чиито близки разполагат със стари семейни гробове, искат от "Обреди" ЕООД. Изпратено е писмо до общинския съвет с искане да бъде дадено съгласие, научи Varnautre.bg. 
Гробищният парк е пуснат в експлоатация 1934 година. През 1975 година се закрива поради изчерпване на капацитета му и погребенията се насочват към гробищен парк "Запад" в с.Тополи. По неизвестни причини през 1992 година отново започват да се извършват погребения в централния. Следва и освобождаване на още два терена и така се осигуряват още 700 места за погребения, но през последните три години и те са усвоени.
Към момента има едно каре за около 120 гробници, което ще удовлетвори нуждите само за броени месеци. Теренът обаче се нуждае от допълнителна подготовка, а лошите климатични условия пречат това да се случи по-бързо. Това е и причината да се иска временно да бъдат преустановени погребенията в Централен гробищен парк.