Варна излезе да защити Иракли

ВИДЕО: Организаторите призоваха нито един проблем, свързан със застрояването на природни паркове и плажове, да не се подминава.

Протестът срещу строителството на Иракли, събра над 200 души във Варна. Шествието, което започна около 18 часа, от сградата на общината тръгна през "Севастопол" и стигна до шадраваните. След като протестиращите се добраха до площад "Независимост", тръгнаха в обратната посока, но този път крайната им цел е Морската градина. 

Сред протестиращите има много деца. Плакати с надписи "Долу ръцете от Иракли", "Искаме си плажа", "Приморски парк до плажа" носят протестиращите, които отново стигнаха до "Севастопол".  Множеството скандира "Варна, събуди се" и изпя "Хубава си, моя горо".

Демонстрантите блокираха движението на пешеходната пътека на "Севастопол". Те приложиха познатото совалково пресичане, с което хем не пропускат колите, хем не могат да бъдат задържани от полицията заради това, че са спрели движението. 

Средната възраст на протестиращите е малко над 20 години. Всички скандираха "Елате при нас. Протестът е за вас". 

Малко по-късно демонстрантите освободиха движението на пешеходната пътека и голяма част от тях се събраха около пейките в началото на алеята към Морската градина. Там организаторите призоваха нито един проблем, свързан със застрояването на природни паркове и плажове, да не се подминава. Освен за строежите на Иракли протестиращите обявиха и че няма да се откажат от защитаването на Морската градина от автомобили както и че не искат застрояване на крайбрежната алея. 

ВИДЕО от втората част на шествието, когато протестиращите бяха намалели почти наполовина