Мургав 16-годишен продава цигари без бандерол

Крими

17-01-2013, 14:54

Снимка:

Агенция "Митници"/архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бой с брадва на Колхозния пазар

Цигани се бият с брадва, не казват за какво

10 минути след момчето е била закопчана и жена с незаконни папироси

Мургав тийнейджър от Варна решил да припечели като продава цигари без бандерол. 16-годишният младеж от цигански произход е бил закопчан с десетки кутии контрабандни цигари. Около 13:20 часа вчера на ул. "Кап. Райчо", при полицейска проверка в раницата на тийнейджъра са намерени 86 кутии с цигари от различни марки, без акцизен бандерол.

10 минути по-късно на същата улица е хваната и жена с внушително количество папироси без бандерол.  При полицейската проверка на дамата с инициали Ж. Д. на 41 г., от Варна, в пазарската й чанта намерили  65 броя кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. 

Жената не е осъждана. Цигарите са иззети. Тийнейджърът и жената са задържани за 24 часа. Образувани са преписки, материалите са докладвани на прокурор.

 Улица "Капитан Райчо" в частта й до Колхозния пазар е популярно място за алъш вериш на незаконни цигари, които се продават от цигани. На връх Никулден миналата година мургавите дори се биха с брадва заради територията, на която да продават папиросите без бандерол.