Откриха 50 нови места в детска градина "Калина Малина"

Мисия Варна

17-01-2013, 11:42

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Златина Стефанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разширяват детска градина в "Чайка" с нови 50 места (+)

С 4 млн. лв. ще бъдат построени самостоятелни пристройки към три детски градини във Варна.

Лентата на новия корпус на ЦДГ "Калина Малина" в кв. "Чайка" прерязоха официлано днес. Инвестицията е за 2 млн. лв., а с нея се откриват 50 нови места за малчуганите. 

В ЦДГ "Калина Малина" се възпитават общо 238 деца, разпределени в 8 групи. В това число влизат и новопостъпилите 50. Новото крило разполага с басейн и музикално- физкултурен салон. Вече е нает учител за водните упражнения на децата. Сградата е съобразена с всички изисквания. Новопостъпилите са разпределени в 2 групи. В едната са деца на 5 години, а в другата са събрани 3-годишните. Първата копка на новото крило бе направена на 20 април миналата година, припомни директорката Петранка Николова.

С 4 млн. лв. ще бъдат построени самостоятелни пристройки към три детски градини във Варна. Новите сгради ще се вдигнати в дворовите на забавачници в кварталите "Чайка", "Възраждане" и "Виница". Парите са осигурени от държавата. Много скоро ще бъде направена и първа копка на строителството. Това ще се случи на 25 януари, когато министър-председателя Бойко Борисов пристига във Варна.С усвояването на 4 млн. лв. за трите детски градини, ще видим кои от нашите публично-частни партньорства ще се осъществят и дали ще има инвеститорски интерес, каза кметът на града Кирил Йорданов. След "Калина Малина", предстои откриването на т.нар. социална детска градина на ул. "Кап. Райчо", чието строителство се забави във времето. Освен за забавачниците, общината имала амбициите да увеличи и местата в детските ясли.