Варна отново приема Световна лига по волейбол

Спорт

15-01-2013, 15:22

Снимка:

АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Морската столица отново център на волейбола

Варна отново ще приеме мачове на мъжкия ни национален отбор по волейбол още това лято. Президентът на БФВ Данчо Лазаров го потвърди и така вече официално може да се кажа, че зала „Конгресна” отново ще приеме любимците на публиката.

„Ще има мачове от Световната лига това лято във Варна. Твърдо там ще има мачове! Още не сме уточнили дали те ще бъдат 2 или 4 и едното е възможно, и другото. Също във Варна ще бъдат и финалите на Европейската лига при жените”, потвърди Лазаров пред Гонг.

Спортният министър пък обеща до края на месец януари националите ни да получат олимпийските си премии, които бяха забавени като изплащане. Нейков уточни още, че преди Нова година към БФВ са били изпратени 1 милион лева целеви срадства и до голяма част с тях са изчистени задълженията към централата. „Финансовите трудности никога няма да свършат, ще търси спонсори, за да допълним нужните ни средства”, не скри президентът на БФВ.

Лазаров официално потвърди и договореността досегашният капитан Владимир Николов да бъде главен мениджър на мъжката ни селекция. „Той вече е. С Владо се договорихме, той има голямо желание да продължи да работи вече в качеството си на мениджър на националния ни отбор. Уверен е, че отборът , треньорският екип и федерацията ще имат полза от него. Нещата са му ясни и познати, владее достатъчно езици, комуникативен е. Той е едно добро решение. Той ще решава всички въпроси, които са свързани с условията за подготовка на отбора – топки, екипи, настаняване и т.н. Сега Владо не е готов да бъде подготвян за мои заместник като президент на БФВ. Но защо пък не, всичко е въпрос на време. Ако ами желание да се занимава с това – ок! Ще се радвам ако има достойни млади хора, които биха се заели с тази бих казал тежка работа! ”.

Относно непопадането на Николай Учиков от Тренто в разширения състав на националния ни отбор, Лазаров каза: „Това за мен не е тема за обсъждане от БФВ. Учиков до сега не е бил в този национален отбор. Нито един треньор не го включи. Защо път точно сега трябва да бъде в националния отбор?!”. Президентът на БФВ не скри, че заради пари Мартин Стоев е напуснал Левски волей и се е върнал в Румъния. „Клубът е имал сериозни задължения към него и са му обещали да ги изплатят, а и да му плащат оттук насетне това, което заработи. Стоян Стоев успешно ще продължи неговата работа. Мартин просто е избрал по-добрите варианти за него”, поясни Лазаров.