Метла за разваляне на уроки и циганско знаме за Рашидов

Новините

14-01-2013, 15:59

Снимка:

© БГНЕС

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Сурвакарите си тръгнаха от Министерство на културата с по два лева в джоба

Културният министър Вежди Рашидов пропусна сурвакането днес. На гости в министерството му бяха деца от училищата във великотърновското село Балван и село Видраре, Софийско.

Нека 2013-та бъде по-богата и по-здрава от миналата. Нека ни дари с остър ум и добро сърце. Това си пожелаха сурвакарите.

С танци и рецитали децата поздравиха администрацията на ведомството. По 2 лева на сурвакарчетата раздаде заместникът на Рашидов Митко Тодоров, предаде news.bg. Той получи и много подаръци, които да предаде на Вежди Рашидов. Един от тях беше малка метла за "разваляне на уроките в министерството." Освен различни коледни сувенири, изработени от децата, министърът получи и циганското знаме.

От център "Амалипе", който организира посещенията на циганчетата в различни институции на днешния празник, изпратиха до министър Рашидов и една нарисувана керемида. На нея е изобразено лицето на млада циганка, което обаче не е довършено. От центъра се надяват, че лично Рашидов ще я довърши като символ на бъдещата им съвместна работа.

Децата получиха и торбичка с лакомства, DVD с Великите българи и по една книжка „Малкият принц" на Екзюпери. Даваме ви я тази книжка, защото независимо дали си българин или циганин, всеки човек по света трябва да я има. Пожелаваме ви всеки един от вас да бъде принц, в това, с което се захване да прави, пожелаха на малчуганите от ведомството на Рашидов.