България с престижна загуба от Румъния

"Лъвовете" играха на ниво срещу северните ни съседи, но отстъпиха с 3:4

Националният отбор по футзал загуби първата си контролна среща срещу тима на Румъния, която се игра в зала Орловец в Габрово. Пред погледа на около 500 души, румънците ни надиграха с 4:3. Въпреки загубата, тимът воден от Венко Иванов и Иво Николов игра равностойно на определено по-опитния тим на северните ни съседи. В срещата не взе участие Даниел Димов, който се контузи на вчерашната тренировка.

Българите започнаха с Исмет Хаджиев на вратата и полеви играчи Станислав Василев, Тодор Велев Даниел Несторов, Делян Койчев. Като втора четвorка за нашите, влизаха Христо Костов, Димитър Цветанов, Ангел Тодоров и Йосев Шутев. Последният, който е един от голмайсторите на софийското първенство, определено е длъжник на „лъвовете”, тъй като имаше няколко добри ситуации за гол, но не успя да реализира. В 8-ата минута, Даниел Несторов, направи за смях защитата на румънците. Футболистът на Гранд Про, финтира един от защитниците, навря топката между краката на друг, излъга и вратаря, но от малък ъгъл не успя да намери очертанията на вратата. Малко след това гостите нацелиха греда. Първият гол в срещата падна две минути преди края на полувремето, след като капитанът на българите Дилян Койчев изпусна Мими Стойка, който не сгреши за 1:0.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

През втората част момчетата на Венко Иванов допуснаха две грешки само за една минута, от които се възползваха гостите и България вече губеше с 0:3. Нашите успяха да намалят чрез Христо Костов, но малко по-късно румънците отново реализираха чрез Флорин Игнат. До края на срещата Тодор Василев и Дани Несторов намалиха до 4:3.

Утре българите ще изиграят втората си контрола отново в зала „Орловец”, от 11 ч.