В Москва: Плащаш и заобикаляш задръстването

Новините

12-01-2013, 19:05

Снимка:

autogap.ru

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Средната скорост на предвижване из руската столица паднала до критичните 23,9 км/час

 

Московската община е намерила решение на най-тежкия транспортен проблем на руската столица: задръстванията. Така в най-скоро време в многомилионния град ще се появи първата платена улица, която ще дублира трасето на Кутузовския проспект. По новата пътна артрия ще може да бъде заобиколено задръстването срещу нефиксирана засега сума. За резервния маршрут за баровци съобщи лично кметът на столицата Сергей Собянин в ефира на телевизия «Москва-24». По думите му, решението засега се обсъжда. За строителството ще бъдат привлечени частни инвеститори.

След анализ на данните от спътниковата система става ясно, че сега автомобилите в Москва се движат средно с 23.9 км/час като скоростта пада с 10% всяка година. Според световните стандарти за критична се смята скорост под 30 км/час, а под 20 км/час вече се смята за транспортен колапс.

Авторите на изследването, цитирано от "Московский комсомолец", изчислили и промяна в часовете на задръстванията. Ако сутрин те започват в 7 и приключват около 10 часа, то вечер падането на средната скорост започва около 17 часа, достига абослютния си минимум около 19 часа, а задръстванията се проточват чак до полунощ.