Варненски ученици посещават Европарламента в Брюксел

Животът

09-01-2013, 13:41

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Те са победители в есе на тема "Да бъдеш евродепутат - лична и социална отговорност"

Трима ученици от варненските училища заминават на посещение в Европейския парламент в Брюксел. Децата са победители в проведения конкурс за есе „Да бъдеш евродепутат – лична и социална отговорност”, под патронажа на евродепутат Филиз Хюсменова.
Условието на надпреварата бе есето да бъде написано на един от трите работни езика на Европарламента. Организатор е Интер Уил клуб „Варна”, член на най-голямата в света доброволна женска организация. Конкурсът е посветен на Световния ден на Интернешънъл Интел Уил – 10 януари. Бориха са само най-амбициозните и вече са отличени младежите с най-добри есета.
Ръководител на проекта, част от международната кампания „По-щастливо бъдеще”, е Нели Братоева. Има и други дейности, които съпътстват работата на Инер Уил дамите във Варна.  Те подкрепят благородната кауза  АРТОН - програма за арттерапия в болнични условия на деца, лекуващи се от хронични кръвни и онкологични заболявания. 

Първият Инер Уил клуб в страната ни е създаден през 1997г., а по настоящем те наброяват вече 17, обединени в Дистрикт 248 България. Началото на Инер Уил е поставено в Манчестър, на 10 януари 1924 г.