Ловки бели джебчийки посрещат автобусите на автогара Варна

Без цензура

07-01-2013, 13:34

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Гражданинът-репортер / Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джебчийки в действие

Шофьорите наясно с присъствието на джебчийките

За по-малко от две минути пътничка в автобус по линията Истанбул-Варна разбира, че вече е на българска земя. След  едноседмичен престой в съседска Турция, пристигайки по разписание на автогара Варна, наша читателка с инициали Г., осуетява кражба от личната й дамска чанта. 

Докато изчаква багажа си от багажното отделение на автобуса, жената усеща побутване  от лявата си страната, където държи дамската си чанта. В момента, в който се обръща, вижда в чантата си лявата ръката  на младо, с нежни черти по лицето, бяло момиче.

Хващайки с всичка сила лявата й ръка, потърпевшата вижда, че младата девойка е наметната с пончо, под което дясната й ръка мърда оживено, подавайки нещо към други две българки на средна възраст, които не са от познатите лица в автобуса. Жената блъска момичето през дясната й ръка, от която изпада портмоне. То не е на Г., но последната  вече е убедена, че това са джебчийки и портмонето е на жертва, изгоряла преди нея.

Жената взема портмонето паднало в краката на момичето, пуска ръката му и започва да проверява какво липсва в собствената й чанта. През това време джебчийката изчезва, пътниците спокойно вземат багажа си и си тръгват. 

Другите две българки на средна възраст, които са трио тандем с младата джебчийка, остават и започват умели психо атаки за въпросното паднало портмоне. След известна разправия двете жени тръгват, уж запътвайки се  към полицията, за да се оплачат,  че Г. им е откраднала портмонето.  От своя страна Г. вижда в портмонето, освен богатото му съдържние, и банкоматна карта с инициали на собственика, съществуващ в списъка на пътниците от автобуса. 

Докато жената разказва на шофьорите  какво се е случило пред прозореца на автобуса,  се задава истинският собственикк на портмонето, който от своя страна до момента така и не е разбрал,  че е станал жертва на ловки добронамерени посрещачи на автогара Варна.

А най-странно е, че докато читателката ни се опитвала да разкаже какво е станало за 4 минути откакто са влезли в автогара Варна, шофьорите на автобуса са й отговорили: ".. едно младо, с нежни черти по лицето,  БЯЛО момиче ли? Ами, да, тя си е тук!".  Те са наясно с присъствието на младата джебчийка и нейните намерения, но никой не е предупредил пътниците....
 "ДА", уважаеми шофьори, но тя не краде от вас, а от вашите пътници ... нищо не ви костваше да ни преупредите.

Затова пътници - ПАЗЕТЕ СЕ САМИ!!!