За три дни 71 варненци декларираха доходите си

Новините

07-01-2013, 12:13

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

6 от тях са предпочели да подадат годишните си декларации по електронен път.

71 варненци са декларирали доходите си за 2012 година през първите три дни на данъчната кампания. Работилите по граждански договор подават годишна декларация, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения. До 30 април годишна данъчна декларация подават и лицата, които през изминалата година са упражнявали дейност, облагана с патентен данък, земеделските производители, а така също и тези, които са получили доходи от наем, от упражняване на свободни професии и др. 
На интернет страницата на Национална агенция за приходите са публикувани новите образци на декларациите за облагане на доходите на физическите лица за 2012 година. Образецът отново съдържа приложения и основна част. Попълват се само онези приложения към декларацията, в които се посочва съответния вид доход.  Образците могат да се попълват електронно, да се разпечатат и да се подадат в офиса на НАП Варна на адрес: бул.”Осми приморски полк” № 128. Физическите лица, които трябва да декларират доходите си за изминалата година, могат да получат декларациите и в офиса на териториалната дирекция. Всеки, който разполага с електронен подпис, може да попълни и подаде своята декларация за облагане на доходите чрез интернет.
5% отстъпка от данъка за довнасяне получават онези физически лица, които подадат декларацията си за доходите и внесат дължимия данък до 11 февруари 2013 г., тъй като 10 февруари е неделя. Същата отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и са внесли дължимия данък в срок до 30 април 2013 г. Важно е да се знае, че клиентите на НАП могат да ползват само едната отстъпка.
Фронтофисът на НАП Варна е с работно време от 9,00 ч. до 17, 30 ч.