Да се пречистим с вода

Топлата вода на гладно топи килограми

Колко често през деня ви се хапва нещо, не е е глад, а по-скоро желание да "сложите нещо в устата"? Ами, ако опитате да пиете вода всеки път, когато изпитате подобна нужда? Овен това пиенето на повече вода потиска апетита.

Еднократен прием на топла вода сутрин след ставане от сън може да даде много добри резултати в усилията за намаляване на теглото. 1-2 чаши топла вода ( по желание може да се добави мед и лимон ) сутрин на гладно ще ни помогнат да се освободим от ненужните килограми и да се пречистим от токсини. Най-добре е и преди всяко основно хранене да се изпива по 1-2 чаши с топла вода. Тя е като филтър за токсини, освен това активира метаболизма.

Разбира се, този прием на вода сутрин на гладно не отменя нуждата на тялото от вода през деня. Препоръчително е да изпиваме около 2 литра на ден, дори някои диетолози и лекари съветват да приемаме повече от 2 литра.

В топлите сезони и при интензивна физическа активност организмът губи много течности посредством изпотяването, тогава количеството на водния прием трябва да се увеличи. Реално процесите в организма се осъществяват в течна среда - водата в тялото ни е над 50 на сто.

Препоръчително е да водата, която пием през деня да бъде със стайна температура, защото приемана студена или ледена тя поставя организма в стресова ситуация.

Важно е да се запомни и, че е особено неблагоприятно да се се пие вода по време на хранeне, защото така се разрежда стомашният сок и приетата храна се разгражда неправилно, коетo води до стомашни проблеми.