Тийнейджъри се учат да работят в екип

Животът

03-01-2013, 11:03

Снимка:

Оренда

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Младежите са на възраст 15-18 години

Как се работи успешно в екип и как да се доведе една идея до успешен край?  Това са част от темите, по които вече се обучават 20 варненски младежи на възраст от 15 до 18 години.

Тийнейджърите  разполагат със собствен бюджет, който разпределят за реализиране на свои инициативи в четири направления  - "социална активност", "гражданска отговорност", "здраве и здравословно хранене" и "околна среда". Инициативите са в рамките на проекта на фондация "Оренда" - "Вчера, днес, утре!", финансиран от Националната програма за младежта.

"Целта на проекта е натрупване на практически знания и умения, както и запазване на връзката между поколенията", коментира ръководителят на "Оренда" Кунка Мартева.  Освен сертификати за участие, учениците ще получат практически опит, който ще им е от полза при тяхното професионално развитие.

Бюджетът на проекта е 8500 лева за период от 6 месеца. В рамките на обучението с учениците работят специалист "Човешки ресурси" и специалист "Връзки с обществеността", които водят занятия и споделят своя професионален опит.