Замазват дупките след снежеца във Варна

Мисия Варна

02-01-2013, 16:17

Снимка:

Красимир Петров

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На места асфалта е пропаднал с до 15 сантиметра

Кърпенето на основни улици и булеварди с най-много новопоявили се дупки след снегопочистването започва утре. Това заяви за Дарик инж. Стоян Димитров, шеф на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". От думите му става ясно, че на места има пропадания с дълбочина 10-15 сантиметра. Най-зле е бул."Трети март", за който от администрацията на район "Младост" са отчели 400 кв.м. дупки след снегопочистването. За същия булевард от район "Владислав Варненчик" са поискали ремонт на 150 кв.м. дупки с дълбочина над 4 см. 150 квадрата с разрушен асфалт са преброени и по бул. "Константин и Фружин".
Булевард "Сливница" е с 250 кв.м. дупки само в рамките на район "Младост". От кърпеж се нуждаят още булевардите "Янош Хуняди" (150 кв.м.) и "Владислав", както и улиците "Андрей Сахаров" и "Георги Пеячевич". За ремонт в район "Приморски" са булевардите "Княз Борис I", "Осми приморски полк", "Ал. Стамболийски" и ул."Васил Друмев".
Приоритетно ще се запълват дупки по маршрутите на градския транспорт и подходите към училищата. В резултат на снегопочистването са "изметени" и част от така наречените легнали полицаи. 
На районните кметства е възложено преброяване на "пострадалите" изкуствени неравности. Списъците, придружени със снимков материал, трябва да бъдат готови най-късно утре. Гърбиците са застраховани, като обезщетението ще отиде за повторното им поставяне. Някои от "легналите полицаи" ще бъдат възстановени в предишния си вид. Останалите ще бъдат изградени като повдигнати пешеходни пътеки, за да отговарят на новите правила за изграждане на изкуствени неравности, информира още Дарик.