Екшън в квартален магазин, обир с нож и маска

Крими

02-01-2013, 15:53

Снимка:

Архив БГНЕС

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Крадците "напазариха" десетки чанти и портфейли

Шест грабежа са регистрирани в празничните дни. Три дни преди Нова година 38-годишен мъж е бил нападнат пред блок 11 във "Владиславово" от трима непознати, които го набили и му задигнали чантичката с документи и 120 лева. 
В първите часове на 29 декември като във филм е извършен обир на магазин за алкохол и цигари. Обектът се намира на ул. "Вярност" в ж.к. Трошево. Крадецът извадил нож и заплашил продавачката със саморазправа. Нападателят е бил с плетена, тъмнозелена маска, с прорези за очите. Уплажена жената му дала оборота от 300 лева.
На връх Нова година крадци посегнали и на 78-годишна жена. Издърпали й от ръцете пазарска чанта и 15 лв. Две кражби са станали в автобус по линия №148. На една от жертвите са били откраднати дамска чанта, банкови карти и 520 лв. Грабителите не се спират до тук и правят успешен опит да теглят пари от една от картите. Така спечелили още 150 лева.
В другият случай 27-годишната варненка, която пътувала в автобуса, била закачила портмонето си на детска количка. Вътре имало банкови карти и 590 лв.
Освен автобусите крадците предпочитат по празниците и претъпканите паркинги на големите търговски вериги. До като подреждала покупките в колата си 35 –годишна дама от Добрич неусетно се е разделила с оставена на задната седалка дамска чанта с документи и 2000 лв.
От полицията отчитат още, че от 28 декември до 1 януари са разкрити извършителите на 12 престъпления, сред които три кражби на хранителни продукти от магазини :