Внимание пиратки!

Новините

31-12-2012, 09:54

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Забранена е употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, в закрити помещения и около леснозапалими материали

Пиратки и фойерверки са неизменна част от новогодишната нощ, но използването им изисква повишено внимание. Всяко пиротехническо изделие, което се купува от магазини, трябва да е в оригинална опаковка и придружено с инструкция за употребата му на български език. Същата трябва да се прочете и да се положат усилия за стриктното й спазване. Забавлението при употребата на "пиратки" може да доведе до неприятни преживявания на много хора, предупреждават от полицията. 

Забранена е употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, в закрити помещения, в близост до леснозапалими материали, както в районите на здравни и лечебни заведения, учебни заведения и заведения за социални услуги, молитвени домове, храмове и манастири.

Родителите трябва да контролират с какво се занимават децата им в празничните дни и ако имат и най-малко съмнение, че си подготвят новогодишни бомбички, да предотвраят.

Ако притежавате огнестрелно оръжие, задължително го съхранявайте в заключена метална каса. Ключовете приберете на място, недостъпно за деца, съветват още от полицията. 

Всяко неправомерно използване на огнестрелно оръжие и взривни вещества може да доведе до тежки наранявания и осакатявания за цял живот.