Кмет стана Дядо Коледа за три варненски семейства

Животът

28-12-2012, 10:29

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Пакети с хранителни продукти и финансова помощ за новогодишната трапеза те получиха от кмета на "Младост" Христо Христов

Дали защото по Коледа стават чудеса, три варненски семейства сбъднаха част от мечтите си. За тях в ролята на Дядо Коледа влезе кметът на "Младост" Христо Христов. Трогнат от техните житейски истории и недоимъка, с който всеки ден се борят. Научил за съдбите им от медиите и решил да помогне, да ги окуражи, че въпреки изпитанията на съдбата не бива да губят вярата си в доброто. 
Пакети с хранителни продукти и финансова помощ за новогодишната трапеза получиха Евгения Попова, която има пет деца и със съпруга й са безработни. Такъв подарък имаше и за Златина Колева, която отглежда сама тризнаците си Стоян, Никол и Цветелина.
Кметска помощ получи и Деляна Андонова. В края на януари в жилището й във "Владиславово" гръмна бойлерът, апартаментът й бе разбит, а един от панелите затисна баща й и той почина на място. Освен продуктите, Христов подари на майката с три деца и печка, тъй като семейството няма дори с какво да се топли през зимата.
Коледни пакети с хранителни стоки получиха и осемте пенсионерски клуба в район "Младост".