Наполи иска Китанов

Спорт

22-12-2012, 09:36

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Треньорът на Черно море може да осуети трансфера на вратаря в Серия А

Черно море е на път да осъществи престижен трансфер. Вратарят на "мо­ряците" Георги Китанов е ис­кан от италианския Наполи, съобщава "Тема Спорт". Тимът от Серия А е изпра­тил оферта за талантливия страж. Неаполитанците ис­кат 17-годишния Китанов под наем за една година, като след този период да имат възможност да откупят пра­вата му. 

Засега обаче това не се харесва много на шефо­вете на Черно море. Те пред­почитат да продадат вра­таря, а не да го преотстъп­ват. Ръководството на „мо­ряците” е поставило цена от 500 хиляди евро за правата на футболиста. От "Тича" най-вероятно ще склонят да приемат и по-малка транс­ферна сума, но само ако запа­зят голям процент от бъдещ трансфер на играча.

Емисари на италианците са наблюдавали изявите му в домакинската среща с Минь­ор (2:0) в А група, както и гос­туването на Левски за Купа­та на България (0:4). На мача на „Герена" обаче Китанов по­лучи травма още в началото и бе заменен.
В същото време "Труд" пише, че Гонзо е обявил 17-годишният вратар за непродаваем. Китанов е в списъка от осем футболисти, с които той не иска да се разделя. Другите непродаваеми са националът Александър Александров, Росен Колев, Георги Илиев, Мирослав Манолов и бразилците Самуел Камазола и Еденилсон Бергонси.