Стягаме багажа, гарата се пръска по шевовете

Новините

21-12-2012, 16:04

Снимка:

© Varnautre.bg / Орлин Цанев

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Променят разписанията на четири влака

Дълги опашки и блъсканица пред гишето за предварителна продажба на билети на ЖП гарата очакват тези, които са решили да стегнат багажа и да заминат за празниците. Въпреки неудобствата и закъсненията, пътуването с влак се оказва по-сигурен вариант на фона на затворените и непочистени пътища и зимната обстановка.
От БДЖ информираха, че от утре до 28 януари ще бъдат въведени временни промени в разписанията на четири влака. Причините за временното изменение в графика са ремонтни дейности по железния път, които се извършва в участъка между гарите Юнак и Величково.
Влаковете, които ще се движат с промени в своите разписания са следните:
Бързият влак със задължителна резервация 8632 (Родопи) от Варна за Пловдив, който заминава в 16:10 ч., вече ще тръгва от гара Варна с 8 минути по-рано.
Бързият влак 8602 от Варна за София, който е в 10:35 ч., ще тръгва от гара Варна с 10 минути по-рано. След гара Величково  ще продължи своето пътуване по редовния си график.
Бързият влак 8636 от Варна за Пловдив, който обичайно заминава в 23:20 ч., вече ще тръгва от Варна с 8 минути по-рано.
Пътническият влак 30151 от Карнобат за Варна, който тръгва в 03:05 ч., ще се движи до гара Дропла по обичайния си график. От Дропла ще тръгва с 1 минута по-рано от редовното си разписание, т.е. в 04:20 ч. След гара Юнак влакът ще продължи своето пътуване по досегашния си график. 
През периода на извършвания ремонт ще бъдат въведени промени в разписанията и на други бързи и пътнически влакове, които пътуват в участъка между Юнак и Величково. Тези влакове ще заминават с от 1 до 10 минути по-късно от някои от гарите по своя маршрут.