Родилка и четирима за хемодиализа не могат да стигнат до Варна

Шефът на пожарната: "Ситуацията е много сложна"

Родилка и четирима болни на хемодиализа бедстват във Варненско, съобщи БЛИЦ, цитирайки заместник-шефката на „Бърза помощ” д-р Антоанета Касабова.

Трагична е ситуацията във Вълчи дол, където родилка е прикована заради преспите в дома си и не може да бъде транспортирана в АГ-то във Варна.

„Ситуацията е много сложна. Нямаме възможност да помогнем в случая, тъй като всичките ни екипи са ангажирани с това да евакуират хора от закъсали автомобили, както и нуждаещите се от хемодиализа”, заяви шефът на пожарната комисар Тихомир Тотев.

„Най-вероятно ще се наложи жената да роди във филиала ни във Вълчи дол”, обясни и Антоанета Касабова. По думите на комисар Тотев четирима са болните на хемодиализа – в Игнатиево, Изворско и Добрева чешма, които спешно трябва да бъдат транспортирани към болницата във Варна. Има и един закъсал и премръзнал мъж, който е аварирал с автомобила си край село Ветрино и към когото са се насочили екипи на „Гражданска защита” и „Бърза помощ”. Голяма част от пътищата във Варненско остават затворени. „Имаше много закъсали автомобили на магистрала „Хемус”, до Слънчево, но наши екипи успяха да евакуират хората и да отпушат „тапата”, и в момента участъкът е проходим”, обясни комисар Тотев. Той добави, че към момента не може да каже колко точно са били авариралите автомобили и евакуираните хора. Такава информация ще има в по-късния час на деня.
Снежната виелица и студът във Варна взеха вече три жертви. 

Положението във Варна и региона остава тежко при настъпилите зимни условия. В шест от общините в областта е обявено бедствено положение – Бяла, Долни чифлик, Вълчи дол, Дългопол, Суворово и Ветрино.