Варненци студуват по спирките, автобусите се движат със закъснение

Животът

20-12-2012, 10:50

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Детските градини и ясли са заредени с храна и гориво

Варненци студуват по спирките на градския транспорт, защото автобусите се движат със закъснение. Силният вятър, който непрекъснато причинява снегонавявания, усложни пътната обстановка в града. Всички линии от сутринта се обслужват от единични автобуси. Съчленените автобуси не са пуснати, за да не затрудняват движението по улиците. Специализираните фирми по снегопочистването са работили цяла нощ в петте района на Варна. В ранните часове са почистили основните пътни артерии, по които минават линиите от градския транспорт, и улиците с интензивно движение, съобщават от общината.

Тази сутрин е имало само един район във Варна без електричество – в квартал "Възраждане". Аварията е отстранена и електроподаването е възстановено. В момента се отстранява авария в електроподаването в района на спирка „Журналист”.

Продължава почистването на пътните платна от сняг. Фирмите по сметопочистването са ангажирани с подлези и автобусните спирки. Районните кметове разполагат с малогабаритна техника, с която започва разчистването на междублоковите пространства, някои вътрешноквартални улици, подходите към здравните, социалните и учебните заведения.

Всички детски ясли са добре отоплени и заредени с храна и гориво. Домашният социален патронаж ще разнесе храна за три дни по домовете на 500 варненци. До края на деня безплатната трапезария във Варна ще достави по пунктовете храна за 1025 души. 

Бездомните в община Варна се настаняват в СУПЦ, а в приюта на Католическия храм вече са настанени 15 души бездомници.