Кризисният щаб ще заседава чак по обед

Животът

20-12-2012, 09:07

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна отрязана от света

Засега училищата във Варна работят макар и с по 10-ина ученици в клас

Кризисният щаб се събира в 12 ч в общината. Чакайте новини от там, е написал на страницата си във Фейсбук кметът на Владиславово Неделчо Михайлов. Няма официална информация за това от община Варна. Учебните занятия във Варна не са отменени. Последната новина на страницата на инспектората по образование е "19.12.2012 г. Коледна работилница на сръчните джуджета в ЦДГ 17 „Валентина Терешкова”. Отменени са учебните заняти в общините Аксаково, Вълчи дол и Белослав.

В училище "П. Яворов" парното не работи, в "Ст.Михайловски" има малко деца, продължава да информира Михайлов. По 10-ина деца в клас има в края на първия час в 4ЕГ. В стаите са включени електрически печки, които поддържат температурата. Парното работи и макар радиаторите да са горещи не могат да се преборят с температурата от -8 навън. Автобусите стигат без проблем до "Почивка" - макар и много бавно заради непочистените булеварди. На спирка "Акациите" има преобърната вестникарска будка.

Много е трудно да се хване такси във Варна в момента.

Освен с автомобил до Варна не може да се стигне нито с валк, самолет и кораб. 

Със 150 минути закъснение вече е влакът от София през Горна Оряховица – пристигащ по разписание в 6.09 ч., 130 минути е забавянето за композицията от Пловдив, която трябваше да пристигне в 6 и 20 ч., 90 - за влака от ШУмен, очакван в 7.28. Трите влака са блокирани от снежни преспи по линията.
Влакът от Карнобат, който трябваше да пристигне в 5.58 е отменен!
Влакът за София през Горна Оряховица, по разписание тръгващ от Варна в 7 и 35, засега закъснява с 60 минути, тъй като чака локомитив от друга композиция. Поради същата прична със 120 минути закъснява влакът за Карнобат.

Заради снега и силния вятър са отменени полетите от и за София тази сутрин, съответно в 8,45 и 9,30 часа. Засега за утре са отменени полетите в 00,35 от София и в 5 часа за столицата.

Пристанище Варна е затворено за всички кораби. Поривите на вятъра, според дежурните на Рейдовата кула, достигат до 12 метра в секунда.