Трафик: Отпушиха пътя за София, за Бургас – все още затворен

Новините

19-12-2012, 16:15

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В града обстановката нормална

Движението по пътя Варна – София вече е възстановено, съобщиха от Областното пътно управление. Отворено е и северно платно на автомагистрала "Хемус" във Варненска област. Остава обаче ограничението за пътя Варна – Бургас. Пътят е затворен от Старо Оряхово, в посока Бургас.

За втори път днес се затваря отсечката Варна – Добрич. Причината отново е в аварирали товарни автомобили, които са образували огромни задръствания и колони от коли. Ограничения има и по пътя Провадия – Дългопол. Не се допуска преминаване на товарни автомобили над 10 тона.

Градът функционира при нормална зимна обстановка, съобщиха пък от общината. Градският транспорт се движи по график, но с падането на температурите може да има и закъснения в графика. Всички фирми по снегопочистването са осигурили достатъчно техника и хора, за да гарантират нормално за зимните условия движение по варненските улици. Те ще работят без прекъсване и през нощта, твърдят от администрацията. 

От там отправят и призив към гражданите да оказват съдействие и да дават предимство на специализираната техника, която почиства пътните платна от снега.