Дъжд и сняг над цялата страна

Мисия Варна

18-12-2012, 08:13

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Температурите ще останат почти без дневен ход

Днес преди обяд над страната ще бъде почти без валежи, но поради високата влажност на много места в низините ще бъде с мъгла и от нея ще преръмява. След обяд отново ще завали - в Северозападна България, високите западни полета и в планините - сняг, в източните и южните райони все още дъжд. Отначало валежите ще са предимно слаби, но вечерта и през нощта - ще се усилят. През деня ще се появи североизточен вятър, който вечерта в източната половина от страната ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Температурите ще останат почти без дневен ход - максималните ще са между минус 1° и 4°, в югоизточните райони и по Черноморието 6°-8°, в София 2-3°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието - облачно време. Ще превалява дъжд. Ще духа североизточен вятър, който през втората половина от деня ще започне да се усилва. Максимални температури: 6-8°. Температурата на морската вода е 6°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, с тенденция привечер и през нощта срещу сряда още да се усили.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месец декември и през деня още малко ще се понижи.

Над планините времето ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. След обяд ще започнат превалявания от сняг, по-съществени в южните планински райони и през нощта. В планините вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили, особено привечер, когато по високопланинските проходи ще се създадат условия за навявания. Максимална температура на 1200 метра - около 0°, на 2000 метра - минус 6°.