Борисов не знаел, че дядото на Лили Павлова бил комунистически министър

"Ние не просто режем ленти, ние работим много, за да ги режем тези ленти"

Работя в един мъжки свят, не е лесно, но се радвам, че вече и жените имат възможност да работят в тази сфера. Така коментира наградата си "Политик на годината", част от наградите "Жена на годината", министър Лиляна Павлова пред Нова телевизия, цитирана от "Труд" онлайн.

Ние не просто режем ленти, ние работим много, за да ги режем тези ленти. Най-важни са управлението и мениджърските умения. Моят стил е с размах, а моята вълшебна думичка е веднага, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство.

Павлова съобщи, че от 2009 година по програми, които е управлявала са преминали над 3 млрд лева. Привърженик съм на твърдите мерки, чужда ми е алабалистиката, но сигурно и от нея има полза. Богата съм не с пари, а със семейството ми, най-ценното вкъщи са книгите, сподели Павлова.

Не обичам да ходя на първи копки, призна министърът. Искам да ида накрая, когато е свършена работата.

Според нея премиерът Бойко Борисов не е знаел, че дядо й е бил комунистически министър и никога не са го обсъждали. Павлова разказа, че покрай едно бедствие се запознала с човек, който й казал, че тя много прилича на дядо си. От друг пък разбрала, че блатните кокичета, които сега мести заради магистралата някога били посъдени от дядо й.

Важно е да запазя доверието на хората, не си позволявам да си повярвам и мисля, че ще усетя ако премиерът започне да губи доверие в мен.

Заканата към вилата на Марешки на плажа остава. Експертите ми са направили оценката и според доклада вторият етаж от вилата е незаконен. Сега нещата са в ръцете на съда, обясни Павлова.