Жена загина в пожар

Животът

15-12-2012, 10:43

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Луд запали дома си и без малко да убие баща си

Възрастна жена почина от обгазяване при пожар в дома й в района на фабрика Христо Ботев. 76-годишната варненка вдишала дим след като снощи около 18 часа апартаментът й на ул. Тодор Влайков 53 бл.13 пламнал. Огънят тръгнал от кухнята в жилището, разположено на първия етаж. 

Два пожарни автомобила със 7 огнеборци пристигнали да гасят пламъците. Когато приключили, те открили в съседната стая безжизнената жена.
Тя веднага е изнесена и предадена на лекарския екип, който е констатирал смъртта й.
Пожарът започнал от въглен от печка на твърдо гориво, паднал върху складирани в кухнята на жилището хартии, текстилни и полиетиленови отпадъци.
При пожара са унищожени кухненски шкаф, ракла и друго домашно имущество, опушени са стените в кухненското помещение.
Друг пожар тази нощ се размина на косъм от фаталния край. Около 4 часа тази сутрин пламнал апартамент на ул. Зеленика № 25 , ет.3.
Пожарникарите, изпратени да гасят, намират в жилището 76-годишния мъж и 51-годишния му син, който е болен от тежко психическо заболяване. Пред пожарникарите той заявил, че сам е запалил завивките на дивана в хола.
Двамата са изведени от апартамента, като бащата е отведен в център по токсикология на Военоморска болница, без опасност за живота. Мнението на дежурния лекар е, че е в сравнително добро общо състояние, но е вдишал голямо количество дим и са започнати съответните процедури за възстановяването му.
Синът е откаран за лечение в психодиспансера на МБАЛ “Св. Марина” .
При пожара изцяло е изгоряло имуществото в спалнята и част от хола, опушени са стените, ПВЦ-прозорец и външна изолация на апартамента на по-горния етаж.