Радо Боянов води юноши в Украйна

Спорт

14-12-2012, 13:19

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радо Боянов сменя ДЮШ на Черно море за школата в Разград?

Бившият треньор в школата на Черно море е наставник на старшата в Карпати (Лвов)

Бившият треньор в школата на Черно море Радо Боянов води 19-годишните юноши в украинския тим Карпати (Лвов). Боянов, който бе наставник на набор 1995 г. в академията на „моряците”, напусна Тича заради примамлива оферта от школата на шампиона на България Лудогорец. Два дни преди да подпише договор с клуба от Разград обаче, нещата се разсъхват, тъй като на негово място е назначен друг треньор. Тогава младият треньор за кратко се озовава в Шумен, където води юношите старша възраст. След два месеца при шуменци получава оферта от Карпатия и заминава за Украйна.

„От октомври месец водя юношите U – 19. В Украйна има дублиращ отбор до 21 г., където играят и футболисти от мъжкия тим. При 19-годишните условията са като в професионалния отбор. Имам помощник треньор, масажист, лекар и администратор само за нашия набор. Това е изискване от футболната федерация на Украйна за U – 19 и U – 21. Всеки мач се снима задължително от професионалисти. Просто перфектни условия за работа. Много съм доволен, че мога да се докосна до футбола в Украйна. Това е голям плюс за развитието ми като треньор. За първи път се сблъсквам с нова футболна култура. Имам възможност да наблюдавам двубоите от първенството, отбори като Шахтьор, Динамо, Металист и нашия Карпати, който прави много силни мачове в последно време. Всичко това е много полезно за работата ми като треньор”, сподели пред Varnautre.bg младият треньор.

Радо ще изкара коледните и новогодишните празници заедно със своето семейство, след което на 14 януари се прибира в Украйна, където два дни по-късно започва подготовка за новия сезон.