Две деца изгоряха във варненско село

Крими

11-12-2012, 14:18

Снимка:

БГНЕС/архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Жертвите са момиченце на годинка и осем месеца и момченце на 2 години

Две деца изгоряха при пожар във варненското село Гроздьово. Жертвите са момиченце на годинка и девет месеца и момченце на 2 години и 5 месеца. Най-вероятната причина за станалото е игра с огън.

Двете деца се подпалили, след като били оставени сами. Трагедията се случила малко след 10 часа в циганската махала на селото. Дядото на децата ги завел в медицинския пункт в Долни Чифлик, но те вече били мъртви. "Още при приемането им е станало ясно, че децата са починали. Били са обгазени и обгорени. Колегите веднага са информирали за случая в полицията и той е поет от следствена група", обясни зам.-шефката на Спешна помощ във Варна, д-р Антоанета Касабова. В Пожарната във Варна, не са получавали сигнал за инцидента. За него те са научили от колегите си от полицията.

Къщата където се е разиграла трагедията се намира в дворно място, където има общо 3 жилищни сгради. Сутринта двете деца са оставени без надзор в къщата от 25-годишната им майка. Около 10 часа тя и нейни близки видели, че от къщата излиза дим, влезли са вътре, изнесли децата, а дядо им ги транспортирал до медицинския пункт в Долни чифлик, където дежурният лекар констатирал смъртта им.

От полицейския оглед е станало ясно, че пожарът е възникнал в стаята, в която са били децата. Там е имало печка на твърдо гориво, а в близост до детска кошара са намерени клечки кибрит и запалки, установени са обгорели завивки и други вещи. Точната причина за смъртта на децата е в процес на установяване, назначена е аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.